Η Στ΄ τάξη πηγαίνει δημαρχείο

Η έκτη τάξη επισκέφτηκε το Δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου στα πλαίσια του μαθήματος της Αγωγής του Πολίτη. Σε ρόλο Δημάρχου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Συμβούλων της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης και σε ρόλο γραμματέα-πρακτικογράφου, «αποφάσισαν» πως θα ήθελαν να αξιοποιηθεί το οικόπεδο που βρίσκεται νότια του σχολείου μας ιδιοκτησίας ΔΕΗ.
Η προσομοίωση, που έγινε με τη βοήθεια της κ. Αθανασίας Καρυπίδου, υπαλλήλου του Δήμου μας και συντονίστριας του προγράμματος που παρακολουθήσαμε, τους βοήθησε να κατανοήσουν τη λειτουργία ενός δημοτικού συμβουλίου, να μπουν στη θέση των εκπροσώπων του Δήμου και να συμμετέχουν σε αποφάσεις με δημοκρατικό τρόπο.
Παράλληλα, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Δημαρχείου και να δουν πώς λειτουργούν οι διάφορες υπηρεσίες. Τους υποδέχθηκαν και μίλησαν μαζί τους ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Νέστορας Λαφαζανίδης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρήστος Φωτιάδης.
Στο τμήμα εκδόσεως πιστοποιητικών, οι εργαζόμενοι ήταν ιδιαίτερα φιλικοί με τους μαθητές και μάλιστα εξέδωσαν πιστοποιητικά δύο μαθητών μας για να γνωρίσουν τη διαδικασία. Τους ευχαριστούμε όλους!

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 2313
Χθες6147
Τη βδομάδα 35925
Προηγούμενη βδομάδα 36550
Το μήνα 13926
Προηγούμενο μήνα 159712
Σύνολο 975019
Σύνολο Χρηστών81
Χρήστες 0
Επισκέπτες 81

Σύνδεση

 

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα