ΟΙ ARGΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ?ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 3/5/2017

Με ένα τραγούδι  εμπνευσμένο από τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τον ξεριζωμό του από τα πάτρια εδάφη, το τμήμα ΣΤ2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου Θεσ/νίκης, θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης), υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής επιτροπής για την Unesco.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι γραμμένοι από τις μαθήτριες του ΣΤ΄2 τμήματος, Ακαλίδου Αλεξάνδρα και Καλούση Σοφία και με τη συνεργασία όλων των μαθητών του τμήματος (ΣΤ΄2) καθώς και τη βοήθεια-καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αναστασίας  Ρουβολή (μουσικός), Σταυρούλας Σερτεφίδου (δασκάλα της τάξης/υποδιευθύντρια του Σχολείου) και Αναστασίας Παχατουρίδου (διευθύντρια του Σχολείου), δημιούργησαν ένα τραγούδι, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι γραμμένο κατά το ήμισυ στην ποντιακή διάλεκτο.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν με τη συμμετοχή τους στην εκτέλεση του τραγουδιού, τα συγκροτήματα ARGO (ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2016) όπου για πρώτη φορά με τους ARGO ακούγεται η ποντιακή διάλεκτος στο διαγωνισμό της Eurovision και Ποντοπόροι (γνωστό συγκρότημα παραδοσιακής ποντιακής μουσικής).

Στην επίσκεψη τους στο σχολείο μας, οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί τους και να τους θέσουν τα ερωτήματά τους. 

st2

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 1918
Χθες6147
Τη βδομάδα 35530
Προηγούμενη βδομάδα 36550
Το μήνα 13530
Προηγούμενο μήνα 159712
Σύνολο 974625
Σύνολο Χρηστών102
Χρήστες 0
Επισκέπτες 102

Σύνδεση

 

Ο Καιρός

O καιρός σήμερα