«Θεοί και Ήρωες»

Την περασμένη εβδομάδα επισκεφθήκαμε το ΑΜΘ και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Θεοί και Ήρωες». Ξεναγοί, αρχαιολόγοι του Μουσείου προσπάθησαν να κάνουν τα παιδιά μικρούς αρχαιολόγους, βάζοντάς τα να ανακαλύψουν ποιων ηρώων ή θεών ήταν τα αγάλματα που τους έδειχναν, προσέχοντας τις λεπτομέρειες του κάθε αγάλματος. Τα παιδιά το διασκέδασαν και μυήθηκαν με αυτό τον τρόπο στο μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

amth1.jpg

Όταν πήγαμε επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο μου άρεσαν όλα όσα είδαμε. Είδαμε αγγεία, εργαλεία, κοσμήματα, αγάλματα και ένα τεράστιοο ψηφιδωτό. Επίσης παίξαμε και τους αρχαιολόγους.

 

Είδαμε πολλά ωραία αρχαία πράγματα όπως|: κοσμήματα, στεφάνια, περικεφαλαίες, αγγεία, αγάλματα και κείμενα γραμμένα πάνω σε μαρμάρινες πλάκες.                                                                   Κωνσταντίνος Α. ? Μαρία Π.

Είδαμε αγάλματα, κοσμήματα, ψηφιδωτά, αγγεία, τάφους, τηγάνια και κουτάλες. Εντύπωση που έκαμε πώς στη Θεσσαλονίκη βρήκαν τόσα αρχαία πράγματα. Μου άρεσαν τα αγγεία, τα αγάλματα και τα κοσμήματα.

Μου άρεσαν τα αγγεία, οι τάφοι και γενικά όλο το μουσείο. Εντύπωση μου έκαναν τα κοσμήματα και όλα τα αγγεία.

                                                                                                Γιώτα - Κωνσταντίνα

amth2.jpg

Στο αρχαιολογικό μουσείο μου άρεσαν τα ψηφιδωτά, τα κοσμήματα και πιο πολύ το χρυσό στεφάνι. Επίσης εντυπωσιάστηκα με τα παιχνίδια τους, τα όπλα τους και τα εργαλεία τους.

Την Τετάρτη 11-3-2015 πήγαμε με την τάξη μου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Είδαμε το χώρο και παίξαμε ένα παιχνίδι «Οι πόλεμοι των Θεών». Η εκδρομή αυτή μου άρεσε πολύ και θα μου μείνει αξέχαστη!~

                                                                                                Αναστάσης ? Δέσποινα

Εντύπωση μου έκαναν τα κομμάτια των παπύρων, οι τάφοι των Μακεδώνων, τα δαχτυλίδια και τα χρυσά βραχιόλια. Ακόμα ένα πολύ μεγάλο και γυαλιστερό αγγείο.

Είδαμε πολλά κτερίσματα, η οικοσκευή, πολλά αγγεία και το μεγαλύτερο βραβείο των ολυμπιακών αγώνων. Αυτό όμως που μ? εντυπωσίασε ήταν τα τόσα πολλά αγγεία και τα βασιλικά κοσμήματα.

                                                                                                Αλεξάνδρα - Κική

Στο Μουσείο είδαμε χρυσά στεφάνια, κοσμήματα, εργαλεία, αγγεία, αγάλματα και πολλές μαρμάρινες προτομές. Επίσης είδαμε διάφορα πράγματα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι στον πόλεμο. Εντύπωση μου έκανε πώς οι άνθρωποι έφτιαχναν μικρά αγαλματάκια. Μου άρεσε πολύ το παιχνίδι όπου βρίσκαμε αγάλματα και μιλούσαμε γι? αυτά. Πέρασα καταπληκτικά!!!

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο μου άρεσαν πιο πολύ τα χρυσά στεφάνια, τα αγάλματα, τα κοσμήματα και τα παλιά νομίσματα.

Τα αγάλματα μου άρεσαν περισσότερο γιατί «μιλάνε» για τα αρχαία χρόνια και επειδή ήταν φτιαγμένα με μεγάλη λεπτομέρεια.

                                                                        Στέλλα ? Ευφροσύνη ? Γιώργος Τ.

amth3.jpg

Οι βασιλικοί τάφοι και τα μακεδονικά κοσμήματα μου έκαναν εντύπωση. Ακόμα, τα αγγεία, τα αγάλματα, τα κοσμήματα και τα ψηφιδωτά.

Στο αρχαιολογικό μουσείο είδαμε πολλά πράγματα, όπως παπύρους και αγάλματα (Κυβέλη, Αφροδίτη κ.ά.) καθώς και διάφορους τάφους.

Σωτήρης Μπ. ? Στυλιανή

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο μου έκανε εντύπωση πώς οι αρχαιολόγοι βρήκαν τόσα πολλά πράγματα. Μου άρεσαν τα κοσμήματα και τα αγγεία.

Η εκδρομή ήταν πανέμορφη. Χωριστήκαμε σε ομάδες, γυρίσαμε στο χρόνο και γίναμε μικροί αρχαιολόγοι. Κρατούσαμε σημειωματάρια και καταγράφαμε τις πιθανότητες. Ύστερα πήγαμε στους τάφους. Ήταν τέλεια. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε μικρούς και μεγάλους.

`Μαρία Γκ. ? Χριστίνα

Στο ΑΜΘ είδαμε και μάθαμε για τους θεούς του Ολύμπου. Είδαμε παπύρους, αρχαία γλυπτά, αγάλματα των θεών, Μακεδονικούς τάφους, κοσμήματα, είδη μαγειρικής?. Ήταν κι αυτή η εκδρομή αξέχαστη.

Στο αρχαιολογικό μουσείο υπήρχαν κάτι κυρίες που μας έδειχναν τι πρέπει να κάνουμε όπως «να μην κάνουμε φασαρία», «να μην αγγίζουμε τα αγάλματα», «να προσέχουμε» κτλ.  Μου άρεσε πολύ το μουσείο. Ήταν τέλειο!

                                                                                    Εύα -  Κωνσταντίνος Στ.

Εμένα μου έκανε εντύπωση πώς τις περισσότερες φορές είδαμε την Αφροδίτη. Μου άρεσαν όμως και όλα τα άλλα αγάλματα.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο έκανε πολύ ζέστη. Εκεί πέρα είδαμε αγάλματα, αγγεία και τα παλιά σπίτια. Είδαμε τάφους βασιλιάδων και πολλά χρυσά μετάλλια.                                                                                 Εντουέσα ? Νικος Ιω.

Μου έκανε πολύ εντύπωση το μεγάλο αγγείο που είχε έξω από την είσοδο του Μουσείου. Μου άρεσε ένα άγαλμα κάποιου βασιλιά και ένα πιο μικρό άγαλμα του Δία. Εντύπωση μου έκανε ένα άγαλμα του Ηρακλή.

Αυτό που με εντυπωσίασε στο Μουσείο ήταν τα σπαθιά, οι πάπυροι, οι τάφοι, τα χρυσά κοσμήματα και τα στέμματα. Πιο ωραίο απ? όλα όμως ήταν το χρυσό στεφάνι.                                                        Μιχάλης ? Ελευθέριος

Στο Μουσείο μου  έκαναν εντύπωση τα αγάλματα και τα αγγεία. Μου άρεσε ακόμη το μεγάλο άγαλμα της θεάς Αθηνάς, επειδή ήταν πολύ μεγάλο και γιατί παρατηρήσαμε προσεκτικότερα το χέρι της, το πόδι της και το πρόσωπό της.

Στο Μουσείο μ? εντυπωσίασαν τα κοσμήματα αλλά και τα όπλα που βρήκαν στους τάφους και τα χρυσά στεφάνια.

Μάριος ? Παρασκευάς

Εντύπωση που έκαναν τα αγγεία, όλα τα βραχιόλια, τα κολιέ και τα νομίσματα. Ακόμα οι περικεφαλαίες και οι τάφοι.

Ο μεγάλος πίνακας στο πάτωμα μ? εντυπωσίασε περισσότερο. Ακόμα η θεά Αφροδίτη.                                                                         Ζήσης ? Ελισάβετ

Στο Μουσείο οι 4 κυρίες μας έδειξαν όλα τα αρχαία. Μας έδειξαν σπαθιά, μετάλλια και αγάλματα. Μας έδειξαν την Αφροδίτη, τη θεά τύχη και τα παιδιά που ζούσαν στην αρχαία Ελλάδα. Αυτή τη μέρα δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο μου άρεσαν τα πράγματα των βασιλιάδων και οι τάφοι τους.                                                                    Βασίλης ? Κωνσταντίνος Τ.

Στο μουσείο είδαμε αγάλματα, κοσμήματα, ψηφιδωτά. Εντύπωση μου έκαναν τα αγάλματα, τα αγγεία, τα κοσμήματα και ένα ψηφιδωτό. Επίσης μου άρεσαν τα Μακεδονικά κοσμήματα και οι Μακεδονικοί τάφοι.

Μάρκος

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 2211
Χθες6147
Τη βδομάδα 35823
Προηγούμενη βδομάδα 36550
Το μήνα 13823
Προηγούμενο μήνα 159712
Σύνολο 974918
Σύνολο Χρηστών87
Χρήστες 0
Επισκέπτες 87

Σύνδεση